Problem while compiling Interviews

General issues of interest both for network and
individual cell parallelization.

Moderator: hines

Post Reply
Krishna Chaitanya
Posts: 70
Joined: Wed Jan 18, 2012 12:25 am
Location: University of Pavia

Problem while compiling Interviews

Post by Krishna Chaitanya » Mon Feb 20, 2012 6:04 am

Hi,

I tried installing interviews (iv-17) on ubuntu 12.04 64 bit wherein I got this error:

"libtool: link: cannot find the library `../../lib/libUnidrawhines.la' or unhandled argument `../../lib/libUnidrawhines.la'"

Though one of the posts explain this ("http://www.neuron.yale.edu/phpbb/viewto ... f=6&t=2387"), the error could not be resolved. I installed all the necessary packages mentioned in the above mentioned link but I couldn't solve the error.

Any suggestions? Thank you.

hines
Site Admin
Posts: 1580
Joined: Wed May 18, 2005 3:32 pm

Re: Problem while compiling Interviews

Post by hines » Mon Feb 20, 2012 10:13 am

There must be an error message earlier in the build process that will help diagnose the problem.
Go to iv/src/lib and type
make
I expect it is not creating libunidraw... for a specific reason.

If you are trying to build a 7.3 version of NEURON from
http://www.neuron.yale.edu/ftp/neuron/v ... 580.tar.gz
then you need
http://www.neuron.yale.edu/ftp/neuron/v ... -18.tar.gz

Krishna Chaitanya
Posts: 70
Joined: Wed Jan 18, 2012 12:25 am
Location: University of Pavia

Re: Problem while compiling Interviews

Post by Krishna Chaitanya » Mon Feb 20, 2012 10:44 pm

Dear Hines,

I tried giving make command by going into iv-18/src/lib as you suggested. It returned me this message:
Makefile:987: *** missing seperator. Stop.

I could not make out where am I going wrong. I am also sending the config.status file along with the makefile that is generated after executing ./configure --prefix=`pwd` through mail.

Please let me know your suggestions. Thank you.

Krishna Chaitanya
Posts: 70
Joined: Wed Jan 18, 2012 12:25 am
Location: University of Pavia

Re: Problem while compiling Interviews

Post by Krishna Chaitanya » Tue Feb 21, 2012 2:55 am

Hi,

I solved the problem by installing libxt-dev and xorg-dev which I found after extensive search in NEURON Forum. Thank you.

Post Reply